Indisk ratatouille
Till cirka 4 personer, en indisk grönsaksgryta.4 person(er) Ingredienser
2 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine, stor, (ca 600 g)
1 paprika, röd
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk ingefära, mald
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry, medium/hot
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
4 potatisar
ca 1 dl korianderblad
Skala och skär löken i klyftor. Skala även vitlöksklyftorna och hacka. Skär auberginen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs lök och vitlök i olja 2–3 min. Tillsätt krossade fänkålsfrön, ingefära, gurkmeja och curry. Fräs 1–2 min. Häll på kokosmjölk, aubergine och paprika. Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min. Tärna potatisen och blanda i. Koka upp. Garnera med korianderblad & stänk ev. på lite pressad citron. Servera med kokt pasta eller ris.
Skicka en kommentar