onsdag 5 augusti 2009

Curry & citrondoftande linssoppa

Platta, gröna, gula eller röda linser behöver inte blötläggas och har kortare koktid än övriga baljväxter. Röda och gula linser kokar på ca 10 min, gröna linser är klara på ca 30 min.
Ett av många recept i mina lådor, byt ut eller skippa ingredienser du inte har hemma - det kommer bli toppengott ändå ;-)
1 st gul lök
1 st morot
1 st vitlöksklyfta
1 st selleri
olivolja
1 st lagerblad
2 tsk curry
2 st tomater
1 dl linser
1 msk citron, pressad
1 l grönsaksbuljong
50 g färsk spenat
Skala och hacka lök, morot och vitlök. Ansa och skiva sellerin. Fräs grönsakerna mjuka i oljan utan att de tar färg i en gryta, ca 5 min. Tillsätt lagerblad och curry och fräs under omrörning ca 1 min. Grovhacka tomaterna. Skölj linserna i kallt vatten. Tillsätt tomaterna, citronsaft, buljongen och linser i grytan och koka soppan på medelstark värme tills linserna är mjuka, 10-30 min, koktiden varierar beroende på linssort. Grovhacka spenaten och rör ner den i soppan. Sjud soppan tills spenaten mjuknar, ca 1 min.

Seja o primeiro a comentar

Skicka en kommentar

Sponsors

Dagens veg. ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO