söndag 26 juli 2009

Squashsallad

600 g squash
vatten
2 tsk salt, (per liter vatten)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk koriander, färsk
Dressing:
2 msk olivolja
0,5 msk rödvinsvinäger
1 tsk fransk senap
salt, svartpeppar, spiskummin,
Ta en stor kastrull och koka upp vatten med några tsk salt i. Skär squashen i stora tärningar och låt dem koka i vattnet tills de är nästan genomkokta, 4-5 minuter. Det ska fortfarande vara motstånd då man sticker i dem med en sticka. Låt rinna av väl och bli svalt.
Under tiden den svalnar kan du skala och hacka rödlök och vitlök och blanda samman dressingen. Blanda squashtärningar, lökhack och koriander i en skål. Blanda ner dressingen. Smaka eventuellt av med mera kryddor. Låt stå svalt före servering.

Seja o primeiro a comentar

Skicka en kommentar

Sponsors

Dagens veg. ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO