Falafel (1)
I Malmö kan man köpa falafel överallt men så är det ju inte i hela världen... Falafel är super med klyftpotatis, råris, quinoa, cous cous, i pitabröd och med sås som ajvar, tzatziki eller hummus. 500 g kokta kikärter (2 tetrapak/burkar)
3 msk olivolja
1 rödlök
2 klyftor vitlök
1,5 tsk mald koriander
1,5 tsk mald spiskummin
0,5 finhackad röd chili eller något krm chilipulver
1 tsk tahini, sesampasta
0,5 tsk salt
Ströbröd till stekning
olivolja till stekning
Skölj kikärterna i durkslag om du inte kokat själv. Mixa kikärterna i matberedare eller mosa sönder dem för hand i en skål. Hacka lök, chili samt eventuellt bladpersilja fint.
Tillsätt alla ingredienser till kikärterna och mixa eller mosa ihop allt till en kikärströra.
Sätt på en stekpanna och häll i olivolja.
Forma små kikärtsbiffar. Vänd dem i ströbröd. Stek kikärstbiffarna i olivolja några minuter tills de får fin färg. Du kan också göra dem till kikärtsbollar istället för kikärtsbiffar.
Stek kikärtsbiffarna efter hand och lägg åt sidan tills du stekt allihop.
Skicka en kommentar