Stekt ris 1
Koka lite extra ris när du ska göra risrätt nästa gång. Det håller i kylen ett par dagar och passar utmärkt att ha i biffar t.ex. men också att göra supergoda rätter på!
4 dl kokt jasminris
1 st vitlöksklyfta
1 st chili
salladslök
2 msk olja
1 msk ingefära, riven, färsk
salt, japansk soja, sambal olek, sweet chili sauce
Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär pepparfrukten i tunna strimlor. Ansa och skär löken i bitar. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs vitlöken, ingefäran 3–5 min. Ta upp det frästa. Fräs riset i resten av oljan 3–5 min. Tillsätt pepparfrukt och lök. Stek ytterligare 2 min. Smaka av med salt. Servera med sojasås och sambal olek eller sweet chili sauce.
Skicka en kommentar