Majsplättar med chili- & limekeso
300 g Majskorn
1 röd Paprika
2 Ägg
1 msk Persilja
50 g Corn flakes
Salt Vitpeppar Olja
1 Lime
1/2 Röd chili
2 dl Keso
Salt
Sätt ugnen på 200 grader. Skär paprikan i små tärningar. Blanda med majs, ägg, persilja och corn flakes. Salta och peppra. Häll lite olja i en ugnssäker stekpanna. Klicka ut smeten till jämna plättar, eller häll smeten i smord plättlagg. Ugnsgrädda plättarna i 2-3 minuter, tills de fått fin färg på undersidan. Vänd och grädda lika länge på andra sidan.
Tvätta och raspa skalet på limen. Dela och pressa ur saften. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, limerasp samt limesaft med keso. Salta och peppra.
Servera med ris, salld, bröd...
Skicka en kommentar