lördag 27 maj 2006

Garam Masala krydda

Kunde inte låta bli att leta recept till egen masala, tror jag vet vad jag ska leka med i helgen *ler*
100 gram korianderfrön
25 gram var av kumminfrön och svartpeppar
15 gram var av svarta kumminfrön och torkad ingefära
6 gram var av ardemummafrön och nejlikor
4 gram var av kanel och lagerblad
Torrosta försiktigt alla ingredienser (utom den torkade ingefäran) i stekpanna eller på plåt i ugnen. De ska inte få färg, bara hettas upp. Låt svalna och mortla/mixa/mal till pulver tillsammans med ingefäran. Förvara i en kryddburk.

1 Comentário:

björn sa...

Hej ! Vegankrubb har bytt adress, numera är det bara en .se adress.
Spännande med egna kryddblandningar, det är något man gör alldeles för sällan (...aldrig)
ha det fint!

Skicka en kommentar

Sponsors

Dagens veg. ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO