måndag 17 april 2006

Grekisk bönsoppa

bönsoppa, bild från tastelineEtt recept jag hittat i en "grekisk special" i en tidning någon gång.
1 burk vita bönor (om du hittar: favabönor)
1 gul lök, finhackad
3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 morot, i tärningar
1 msk tomatpuré
1 msk blekselleristjälk
salt peppar
1 msk finhackad persilja
2 st buljongtärningar
0,8 l vatten
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs löken i en gryta i lite olja tills den är genomskinlig. Häll i morot, tomatpuré, selleriblast, salt och peppar i grytan och fräs allt lätt. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt soppan koka i ca 15 minuter så att grönsakerna blir mjuka. Häll sedan ner bönorna i grytan och smaka av med salt och peppar. Låt soppan få ett nytt uppkok. Strö över persilja och servera. Kategori: soppa

1 Comentário:

Lin sa...

Vad kul att du har hittat det receptet! Det har varit Greklands nationalrätt. Det finns faktiskt många grekiska recept som lämpar sig för veganer...
Ha det bra

Skicka en kommentar

Sponsors

Dagens veg. ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO