tisdag 31 januari 2006

Pålägg

Tartex i alla ära men att göra billigt och gott eget pålägg är enklare än man tror. Pålågg som kan användas som sås eller dip eller tillbehör till sallad och annan mat.
Kokta bönor behövs. Kidneybönor, sojabönor, berlottibönor, kikärtor, gröna eller gula örtor, blackeyebönor - ta vad du har :-) Om du använder en burk med bönor motsvarar det cirka 2-3 dl.
Lägg bönorna i en matberedare. Häll i cirka en matsked olja. Fint hackad paprika och om du har lite persilja är det gott. Mixa. Smaka av med örtsalt.
För variation kan du ha i tahini (sesampasta) eller sesamfön rakt av, solrosfrön, pumpafrön, lite krossat linfrö, citronjos, chili...

Seja o primeiro a comentar

Skicka en kommentar

Sponsors

Dagens veg. ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO