lördag 18 november 2006

Saffransbulgur med grönsaker

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
4 dl bulgur
1 kuvert saffran
2 rödlökar
2 paprikor, 1 röd och 1 grön
200 g sockerärter
tamari, peppar och om du har ett noriark
Finhacka den gula löken och vitlök. Fräs dem i lite olja i en gryta. Tillsätt bulgur och saffran och låt fräsa någon minut. Häll på vatten enligt förpackningen och en buljongtärning. Låt koka i 5 minuter eller vad det står på förpackningen. Dra kastrullen av värmen och låt svälla under lock. Skär den röda löken i tunna skivor och likaså paprikan. Hetta upp olja i en stekpanna eller wokoch fräs lök och paprika tillsammans med sockerärter. Krydda med tamari och ev peppar. Lägg upp bulgur och grönsaker på ett fat och strö över finklippt noriark.

Seja o primeiro a comentar

Skicka en kommentar

Sponsors

Dagens veg. ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO